Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع موسسات و تعاونی های اعتباری غیرمجاز در اقتصاد ایران چند سالی است که هر از گاهی بر سر زبان ها می افتد. هرچند که بانک مرکزی تلاش های بسیاری برای ساماندهی بازار غیر متشکل پولی انجام نموده ولی هنوز طبق قوانین کشور برخی از تعاونی های اعتباری بدون مجوز بانک مرکزی در حال فعالیت هستند.

طبق قانون"تنظیم بازار غیرمتشکل پولی"مصوب سال ۱۳۸۶، بانک‌ مرکزی موظف به ساماندهی موسسات غیرمجاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 طبق این قانون، اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تحت هر عنوان و تاسیس و ثبت هرگونه تشکل برای انجام عملیات بانکی، بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع است.

براساس این قانون، تمامی نهادهای پولی و مالی غیربانکی از جمله تعاونی های اعتباری، لیزینگ ها و ... می بایست مجوز لازم را از بانک مرکزی دریافت کنند. این شرط در حالی برقرار است که متاسفانه برخی از این قبیل نهادها بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی در حال فعالیت هستند و از این رو به آنان عنوان غیرمجاز اطلاق می شود.

"تعاونی اعتباری کارکنان ایران خودرو" از آن دست تعاونی ها است که علی رغم اخذ مجوز اولیه در مردادماه مورخ 18/۰۴/82 از وزارت تعاون ولی بعد از گذشت سال ها هنوز مجوز لازم از بانک مرکزی را دریافت نکرده است.

نام این تعاونی نه تنها در لیست تعاونی های مجاز در سایت بانک مرکزی نیست بلکه در تماس خبرنگار ما با بانک مرکزی، مسئول مربوطه صراحتا عنوان داشت"تعاونی اعتبار ایران خودرو در حال حاضر مجوز فعالیت ندارد به طوری که هشدارهای لازم داده شده و کارها در حال پیگیری است."

براین اساس با توجه به غیرمجازبودن فعالیت تعاونی اعتبار ایران خودرو، تمامی فعالیت های این تعاونی طی سال های اخیر محل قانونی ندارد. در خصوص فعالیت های اخیر این تعاونی می توان به خرید، شرکت سرمایه‌گذاری سلیم در سال 1393 اشاره کرد. در حال حاضر بخش عمدۀ دارایی‌ها شرکت سرمایه گذاری سلیم در قالب شرکت‌های:"ایمن خودرو شرق، توسعه تجارت و خدمات خودرو، تولیدی و صنعتی گوهرفام، ترنیان سهم، گسترش سرمایه گذاری ایرانیان و بازرگانی ستاک سلیم آریا" بوده و از این‌رو محور عمده فعالیت شرکت سرمایه‌گذاری سلیم در زنجیرۀ ارزش خودرو، تولید و فروش قطعات خودرو، فعالیت های پیمانکاری و سرمایه گذاری شکل‌گرفته است. از دیگر اقدامات این تعاونی خرید زمین کوهک از شرکت مسکن سازمان حسابرسی در سال 1395 است. در خصوص این خرید نیز سوالات جدی مطرح است.

اینکه چگونه تعاونی اعتباری کارکنان ایران خودرو، بدون دریافت مجوز لازم از بانک مرکزی علی رغم گذشت حدود 11 سال از قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی در حال فعالیت می باشد، قابل تامل است که نیازمند پاسخگویی مسئولان مربوطه این گروه خودروسازی می باشد.

علی ای حال با توجه به غیرمجاز بودن فعالیت های این تعاونی، اقدامات و فعالیت های این تعاونی بایستی مورد ارزیابی جدی دستگاه های نظارتی قرار گیرد تا شاهد اتفاقات ناگوار دیگری در حوزه بازار نهادهای پولی غیربانکی نباشیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بانک مرکزی تنظیم بازار تعاونی اعتبار شرکت خودرو سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۸۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی پوررضا با اشاره به سفر اول رئیس جمهور به قم در نهم دی ماه سال ۱۴۰۰ گفت: این سفر دارای شش مصوبه برای مجموعه دانشگاه علوم پزشکی قم بود که با پیگیری‌های انجام شده بخش عمده مصوبات اجرایی شده است.

وی گفت: نخستین مصوبه ما در خصوص تکمیل مرکز جامع سرطان با مشارکت خیرین بود که دارای ۹۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب بود که ۵۰ میلیارد آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و ۴۰ میلیارد تومان نیز توسط وزارت بهداشت تأمین می‌شد که از این میزان اعتبار، ۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان توسط سازمان برنامه و بودجه تاکنون تأمین و سهم وزارت بهداشت نیز منوط به تکمیل و پیشرفت فیزیکی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: این پروژه در حال انجام بوده و تاکنون حدود ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم بتوانیم با منابع دولتی و مشارکت خیرین محترم به سرانجام رسانده و در اختیار مردم شریف استان قرار دهیم.

پوررضا گفت: دیگر مصوبه سفر، اختصاص مبلغ ۵ میلیارد تومان برای تکمیل مخزن بتنی مجتمع بیمارستانی شهبد بهشتی قم بود که تخصیص یافت و پروژه اجرایی شد.

وی گفت: تسریع در بررسی صدور مجوز ماده ۲۳ احداث دانشکده پزشکی و خوابگاه پسران مجتمع پردیس دیگر مصوبه سفر بود که این مصوبه نیز به صورت کامل اجرایی شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به دیگر مصوبه سفر رئیس جمهور در دور اول به قم گفت: موضوع دیگر شبانه روزی کردن مراکز بهداشتی درمانی شهرهای کهک و جعفریه بود که این مصوبه نیز به صورت کامل انجام شد.

پوررضا گفت: اختصاص مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل پایگاه سلامت شهروندی بصیرت نیز جزو مصوبات سفر بود که اعتبار مورد نیاز جذب و پروژه به بهره برداری رسیده است.

وی در خصوص آخرین مصوبه سفر رئیس جمهور به قم در حوزه بهداشت و درمان گفت: اختصاص اعتبار برای احداث فاز اول بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی حضرت فاطمه الزهرا (س) توسط وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه و با کمک بنیاد برکت و خیرین پس از اخذ مجوز ماده ۲۳ بود، که در این زمینه نیز مجوز ماده ۲۳ اخذ و برای عملیاتی شدن پروژه منوط به تخصیص اعتبار خواهد بود.

کد خبر 6098493

دیگر خبرها

  • ایمن سازی مجتمع خارگ پس از ۱۸ سال تأمین اعتبار شد
  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • ثبت بیش از ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی در سیستان و بلوچستان
  • اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه مکانیزاسیون کشاورزی به گیلان
  • وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد